Skip to content

Video, hjerne og hjerte

Af Søren Rasmussen

Umiddelbart vil jeg mene, at det er en positiv historie, at jeg som formand for Seniorudvalget ikke lader et alvorligt sygt menneske og dennes pårørende vise en video, velvidende at de mennesker, så kan lande i en alvorlig juridisk klemme. Men efter den fremstilling JydskeVestkysten har valgt, mener jeg, at jeg er nød til, at forklare mig nærmere.
Den pårørende henvender sig til JydskeVestkysten og oplyser, at han gerne vil vise videoen for Seniorudvalget. Jeg siger – som jeg altid gør – at selvfølgelig vil jeg mødes med borgerne og se hvad de vil vise og hører på deres synspunkter. Der bliver så stillet spørgsmål ved lovligheden af at vise filmen. Det bliver undersøgt og der udarbejdes et notat af jurist ved Kolding Kommune. Det viser sig at det skal Datatilsynet tage stilling til og det er den der har videoen, der skal indhente tilladelse. Da det er vedkommende der er såkaldt ”dataansvarlig”.
Jeg bliver af fagforeningen FOA gjort opmærksom på, at såfremt den pårørende viser mig videoen, så vil de indgive politianmeldelse mod ham.
Avisen skriver at jeg ”forlanger” en skriftlig godkendelse fra Datatilsynet. Det jeg prøver, at undgå, er at nogle mennesker der i forvejen har de svært, bliver bragt i en situation hvor de overtræder loven og der bliver indgivet politianmeldelse.
Hvis jeg ikke prøvede, at passe på de mennesker, så kunne jeg godt forstå avisen og andre ville være kritiske, men jeg prøver altid, at handle både med hjerne og hjerte.

Søren Rasmussen
Formand for Seniorudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding