Operaen i Svendborg får støtte

Af Søren Rasmussen

At projekt nr. 5, ”Operaen i Svendborg”, ansøgt af Operaen i Svendborg, modtager tilsagn om tilskud på 200.000 kr. SVENDBORG

Operaen i Svendborg planlægger opførelse af operaen “Madame Butterfly” på dansk i havneområdet i Svendborg (Frederiksø).
Jeg mener det er tydeligt, at Operaen vil kombinere høj kunstnerisk ambition med umiddelbar og ukompliceret adgang både for den erfarne og den nye tilskuer. Projektet skal være borgernært og et folkeligt fællesprojekt, som involverer lokale borgere til bl.a. sceneopbygning, deltagelse i operaens amatørkor, scenehjælp, plakatkonkurrence, kostymer.
Fra konservatoriet i Odense vil flere elever deltage i forestillingen, ligesom der samarbejdes med Makeup Artist & Stylist Skolen i Odense. Desuden vil der blive etableret et læringsforløb med gymnasieelever fra Svendborg Gymnasium, og elever fra Svendborg Scenekunstakademi tilbydes at blive del af forestillingen.
Operaen i Svendborg fortjener stor ros for projektet, med den meget store inddragelse af borgere og institutioner. Det bliver meget interessant, at følge projektet. Jeg er ikke i tvivl om, at det gode initiativ kan bruges som inspiration for mange andre. Det er ganske enkelt rigtig godt tænkt.

Søren Rasmussen
Formand for Udvalget for regional udvikling i Region Syddanmark
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding