Skip to content

Nye tider, nye skikke

Af Søren Rasmussen

Med et nyt flertal i Byrådet følger nye måder at gøre tingene på. Det kan være udmærket at prøve noget nyt og nye måder at arbejde på. Men der skal være mening med tingene, og det kniber det med i Kolding Byråd.

Tidligere har man tilstræbt, at møder og arrangementer ikke blev placeret oven i hinanden. Nu sker det ofte.

Jeg kan godt forstå, det er irriterende med et parti der er uenig med flertallet, og siger højlydt fra over for det, de mener er urimeligt eller forkert. Men sådan vil det jo være i et demokrati.

I den korte tid siden 1. januar er tolv møder og arrangementer jeg skal deltage i, placeret oven i hinanden. Bl.a. udvalgsmøder og budgetdrøftelser. Altså meget vigtige ting med meget stor betydning. Jeg kunne godt få den tanke, at det var meget belejligt, hvis jeg ikke mødte frem.

F.eks. skal der være opstartsmøde i Foreningen Business Kolding med orientering om de nye ”bæredygtighedsudvalg” som ikke kan beslutte noget, men som skal have information uden om de udvalg, der rent faktisk skal træffe beslutninger. Det kan Merete Due Paarup og Birgitte Munk Grundet nu uforstyrret orienterer om, fordi jeg der er kritisk, er optaget af udvalgsmøde i Børne- og uddannelsesudvalget.

Et andet eksempel: Jeg er meget kritisk og bekymret over, at flertallet vil lave flere besparelser på socialområdet. Men det slipper de for at høre på, idet der er budgetmøde i Social- og arbejdsmarkedsudvalget samtidig med, jeg er optaget af ansættelsen af en ny direktør for Børne- og uddannelsesområdet.

Søren Rasmussen

Gruppeformand for Dansk Folkeparti i Byrådet

Primulavej 7

6000 Kolding