Idrætsområdet forgyldt i Byrådets store aftale

Af Søren Rasmussen

Det har ikke været lette forhandlinger, men bl.a. en kæmpe check til idrætsområdet – på hele 33 mio. kr. – sikrede, at et samlet Byråd står bag en aftale om mere liv i midtbyen, et nyt folkeligt teater og midler til både Folkekøkkenet og Café Paraplyen.
Formanden for Fritids- og idrætsudvalget Søren Rasmussen føler både sig selv og sit udvalgsområde forgyldt: ”- Jeg er meget, meget glad på idrætsområdets vegne. Aftalen sikre 15 mio. kr. til Kolding Stadion. Al usikkerhed om varme i banen og nyt lysanlæg er væk, nu kan vi komme i gang med den hårdt tiltrængte opgradering af vores stadion. Vi får flytter atletik væk fra stadion og laver et nyt anlæg til 10 mio.kr. Sandsynligvis ved Munkevænget Skole. Cricket flyttes til Seest og få nyt anlæg der til 2,5 mio. kr. Kolding Boldklub får nyt lysanlæg og helt fantastisk blev der også 3,5 mio. kr. til yderligere en kunstgræsbane. Den ser jeg gerne placeret i vestlige del af Kommunen, altså i Vamdrup/Lunderskov området”.

”Det er en stor festdag for idrætsområdet, men i Dansk Folkeparti lagde vi også stort vægt på, at der kom midler til det sociale område og både Folkekøkkenet og Café Paraplyen får en håndsrækning og det er vigtigt for os. Det er også en god aftale for midtbyen og City Kolding. Kulturhuset i Fredericiagade har ikke stået øverst på vores ønskeseddel, men dels har vi fået alt hvad vi ellers pegede på og dels bliver det et helt andet foretagende end det vi kender i dag. Teateret bliver en del af huset og byens liv. Ikke et elitært projekt for en snæver skare, men et folketeater der samarbejde med mange, bl.a. det dejlige Dr. Dorothea Teateret” siger Søren Rasmussen.