Flere daginstitutionspladser på vej til Kolding by

Af Kristina Jørgensen

82 nye vuggestue- og børnehavepladser er på vej til Kolding by. Det er det private firma Klax, der skal drive den nye integrerede daginstitution.

Der er rift om daginstitutionspladserne i Kolding by. Til næste år kommer der en saltvandsindsprøjtning i form af flere pladser.
Det står klart, efter Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune har givet grønt lys til, at det private tyske firma Klax kan drive en ny daginstitution på Mosevej i Kolding Syd.

Institutionen skal placeres i bygninger ejet af Kolding Kommune, hvor der indtil januar 2020 lå en kommunal daginstitution, der blev flyttet til en ny adresse i Kolding syd.

Den nye daginstitution får navnet ’Sølvsmeden’, og kommer til at rumme 39 vuggestuebørn og 43 børnehavebørn. Svarende til det antal børn den kommunale daginstitution på Mosevej tidligere kunne rumme.

Godt med flere pladser til Kolding by
Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Kristina Jørgensen, er glad for, at der kommer flere daginstitutionspladser til Kolding by og ser frem samarbejdet med Klax.

– Politisk har vi et ønske om, at forældre skal kunne vælge mellem kommunale og private dagtilbud. Men vigtigst af alt skal det være muligt for forældre overhovedet at kunne få en daginstitutionsplads tæt på deres bopæl. Derfor er det positivt, at der kommer flere daginstitutionspladser i Kolding by, når børnetallet de kommende år fortsat stiger, siger Kristina Jørgensen.

Udvalgsformanden understreger desuden, at den kommende private daginstitution altid er forpligtet til at overholde gældende kommunale godkendelseskriterier for dagtilbud, ligesom den er underlagt Kolding Kommunes tilsyn.

– Og så er det også værd at bemærke, at Klax kommer til at ansætte medarbejdere på danske overenskomster, fortæller udvalgsformanden.

Institutioner i Tyskland og Sverige
Klax blev grundlagt i Tyskland for godt 30 år siden af pædagogen og kunstneren Antje Bostelmann. Klax har en stribe institutioner og skoler i Tyskland og driver fire institutioner omkring Stockholm. Der går i alt 3002 børn i Klax’s institutioner og organiserer 798 medarbejdere.

Per Aalbæk Nielsen er direktør for Klax Danmark, og har selv en fortid som økonomidirektør og direktør for børne- og ungeområdet i Høje-Taastrup Kommune. Han glæder sig til at komme i gang i Kolding.

– På 30 år har Klax udviklet sig fra en regional udbyder af kreative kurser for børn til en uddannelsesvirksomhed med international rækkevidde, og vores tilbud anerkendes i hele Europa, siger Per Aalbæk Nielsen og fortsætter:

– Kolding er den første kommune i Danmark, hvor Klax etablerer en daginstitution, og det er et valg, virksomheden er glad før. Kolding er en markant kommune i Danmark, der bl.a. byder på flot natur, kultur, design og uddannelse, siger Per Aalbæk Nielsen og understreger, at deres normering vil ligge på samme niveau som den kommunale.

Den nye integrerede daginstitution på Mosevej vil efter planen åbne 1. maj 2021. Byrådet i Kolding Kommune skal 23. juni godkende aftalen med Klax.

For yderligere kommentar kontakt:
Kristina Jørgensen: 40 20 87 05
Per Aalbæk Nielsen: 21 37 77 40