Skip to content

Det problematiske menneskesyn

Af Karsten Brønnum

Debatten om den såkaldt “øde ø” Lindholm, som i øvrigt ikke er mere øde, end at der er mange bygninger, varmeforsyning, vandforsyning, el og fast færgeoverfart, har sat debatten i kog. Overalt i medierne hører vi om modstandere, som vil tage loven i egen hånd og hjælpe “staklerne” i land.
Særligt tydelige var en mand, som i Radio 24syv sagde, at han vil hjælpe selv de mest hårdkogte kriminelle. Han vil selv sejle dem væk fra øen, og han vil i hvert fald ikke spørge dem, om de har begået kriminalitet, når de stiger ombord i hans båd.
Hvis de bare opfører sig ordentligt mens de er sammen med ham, er han tilfreds. Han mener i øvrigt, at han har ret til at gå imod, hvad der er vedtaget af et flertal i Folketinget. Han bruger ord som “hader” om noget han ikke er enig i.
Det var et lysende eksempel på slagskyggerne fra 68-generationen: Generationen gjorde oprør mod den herskende, fælles samfundsorden, for at få en ny fælles samfundsorden.
Men mange af dem glemte at gøre deres børn opmærksom på, at samfundet hænger sammen på grund af en fælles samfundsorden, uanset om den er gammel eller ny, og at samfundet vil kollapse hvis det styres af typer, som mener, at hver enkelte borger i samfundet kan definere sine egne spilleregler.
Personen som i radioen sagde, at han selv vil sejle de kommende beboere på Lindholm til fastlandet, opfatter samfundet som dét han ser lige nu-og-her hvor han befinder sig, og at samfundsorden er det han føler lige nu.
Han ser ikke, hvis de mennesker han sejler væk fra øen, går i land og voldtager en skolepige, sælger narko til hendes storebror og tæver hendes bedsteforældre i deres eget hjem for at få fat i arvesølvet. Og han er helt ligeglad, for så er det pludselig “samfundets ansvar” – det samfund, som han foragter.
Et ualmindeligt frastødende menneskesyn, kamufleret under etiketten “venligboer”.

Med venlig hilsen

Karsten Brønnum 🇩🇰🇮🇱

Dansk Folkeparti
Kandidat til Folketinget
Sydjyllands Storkreds / Kolding Nordkreds

✍︎ [email protected]
☏ 4028 6866
www.Broennum.net