Skip to content

Danske værdier vil stå distancen

Af Karsten Brønnum

Endnu engang er en muslimsk friskole, som ikke kunne leve op til sunde, danske demokratiske værdier, blevet frataget sit statstilskud. Det er en god dag hver gang en skole, som opdrager børn til at være modstandere af det danske samfund, lukkes.

I weekenden mødte jeg to særdeles velintegrerede indvandrere – to unge mænd i 20’erne. Den ene var født og opvokset i Danmark, den anden var kommet hertil for 10 år siden.

De var begge muslimer og havde begge fuldtidsjob som sælgere. De talte perfekt dansk – bedre end mange danskere.

De støttede synspunktet om at slå hårdt ned på fundamentalistisk islam. “Den slags mennesker ødelægger det for alle os, som er glade for at bo og arbejde i Danmark. Smid dem ud”, sagde de til mig.

Havde de lyst til at sige undskyld på islams vegne for alle idioterne, terroristerne og voldsmændene med mellemøstlig baggrund?

“Nej! Hvis vi siger undskyld påtager vi os også et medansvar. Det vil vi ikke. På samme måde som man ikke skal kritisere enhver jøde for Israels politik, skal man ikke kritisere enhver muslim for politiske islamister”.

Jeg var glad efter snakken med de to. De styrker håbet om, at fornuften, demokratiet og sammenhængskraften i Danmark nok skal stå distancen.

Med venlig hilsen

Karsten Brønnum

Dansk Folkeparti
Kandidat til Folketinget
Sydjyllands Storkreds / Kolding Nordkreds